Ce sa intrebi firma de gazduire WordPress
De ce hosting WordPress?
WordPress este folosit de aproape 35% din totalitatea site-urilor existente pe internet, global. Este usor de utilizat, dezvoltat pentru a permite utilizatorilor să acționeze liber asupra platformei. Nu este nevoie să fii programator ca sa lucrezi in WordPress. Imediat ce ai configurata structura, poti actiona singur faci personalizări și ajustări, pentru a-ți crea propria identitate online.
E importanta firma care ofera gazduire WordPress
Iti cumperi un domeniu, nu prea are importanta de la cine. Apoi cumperi hosting WordPress, moment in care trebuie sa fii foarte atent. Va fi probabil cea mai importanta alegere pe care o vei face in ceea ce priveste site-ul tau, fie el magazin online, platforma de prezentare sau blog.
Nu alegi prima firma care iti iese in cale. Ceri referinte, ii verifici reputatia, te interesezi in ce constau servicile de hosting. Va fi o relatie pe termen lung. Ai nevoie de o colaborare serioasa, cu profesionisti care sa iti ofere servicii de calitate pentru ca tu, la randul tau, sa oferi clientilor tai un site functional, securizat, care se incarca repede. Intreaba-ti prietenii sau fa o cercetare de piata. Suna la firme si cere detalii. Nu stii ce sa intrebi? Te invatam noi.
Ce sa intrebi la firma de hosting:
1.Ce uptime imi garantati?
Uptime este perioada in care hostingul functioneaza, opusul lui downtime. Iar downtime este momentul in care firma de hosting fie intampina probleme tehnice, fie inchide serviciul de gazduire pentru lucrari de intretinere, timp in care site-ul nu mai poate fi accesat. Daca se intampla un minut pe zi sau 10 minute pe saptamana, nu ar fi o problema. Sa nu devina o obisnuita.
Firma de hosting pe care o alegi trebuie sa iti asigure un uptime decent, adica sa fie in stare sa-si rezolve propriile probleme, dar si pe alte tale, daca apar. Iar asta in cel mai scurt timp. Disponibilitatea (uptime) este unul dintre cele mai importante si mai frecvente motive pentru schimbarea firmei de hosting web. Daca furnizorul tau nu îți poate oferi un uptime de 99,9%, ar trebui sa regandesti colaborarea.
2.Ce spatiu de stocare imi dati?
Aici purtati o discutie legata pe viziunea pe care o ai cu site-ul tau. Cat continut, ce trafic estimezi ca va avea, cat vrei sa-l dezvolti, unde vrei sa ajungi. Poti opta pentru shared hosting sau hosting dedicat.
Shared hosting inseamna ca mai multi utilizatori impart aceleasi resurse si acelasi server. Acest tip de serviciu este potrivit pentru un site mic, cu cateva pagini si niste date de contact, de exemplu. Nu are rost sa cumperi mai mult spatiu de stocare, daca stii ca nu vei utiliza toate resursele. Va fi o risipa de bani. Incepi de jos si ai in vedere ca poti oricand sa optezi pentru un upgrade al pachetului tau de gazduire, daca va fi nevoie.
Hosting dedicat VPS (Virtual Private Server) este potrivit pentru un site complex, care consuma multe resurse, cu trafic mare si constant. Esti singur, nu imparti spatiul cu nimeni, iar asta iti confera mai multe avantaje. Un server dedicat ofera cantitate mare de memorie, fara niciun vecin cu care sa te lupti pentru resurse. Securitatea e sporita, viteza de incarcare e mai buna, poți instala orice software si versiune, inclusiv orice sistem de operare.
3.Cat suport tehnic primesc?
Asigura-te ca furnizorul de servicii de gazduire WordPress ofera asistenta intr-o limba vorbita de tine. Daca nu, e posibil sa nu te faci inteles.
Stabileste de la inceput care va fi timpul de raspuns la solicitarile tale. Te poti baza ca iti vor remedia problemele aparute cat mai repede posibil? Sunt seriosi? Se respecta pe ei insisi si pe client? Raspund la telefon cand ai nevoie de ei? Cere sa iti aloce o persoana de contact cu care sa tii legatura si sa legi o relatie profesionala pe termen lung.
La mainter.ro, folosim aplicatii de monitorizare pentru site-ul tau (1440 de verificari pe zi). Primesti notificari automate, in cazul in care ceva nu merge bine. Avem implementat un sistem automat de management al ticketelor venite de la clienti, astfel ne asiguram ca reparam rapid orice problema.
4. Imi garantati back-up?
Firma de hosting trebuie sa ofere un serviciu de backup de calitate. Asta e garantia ca nu vei pierde niciodata fisiere sau directoare esentiale pentru tine si afacerea ta. Backup-ul reprezinta un proces de copiere constanta a datelor pe alte medii de stocare, altele decât cele de lucru, pentru a putea fi restaurate în cazul în care cele originale se pierd sau sunt distruse.
5.Cat de repede se va incarca site-ul?
Viteza de incarcare este influentata de mai multi factori: modul în care a fost programat site-ul, numarul de vizitatori, cantitatea de informatii, dar si serviciul de hosting. E important ca serverul de gazduire web sa nu fie supra-aglomerat si sa existe mecanisme de izolare a conturilor. Pot aparea scaderi drastice de performanța, daca se inregistreaza un varf de trafic, de sarbatori sau la promotii. In aceste situații este cruciala colaborarea dintre furnizorul de gazduire si echipa de dezvoltare web. E nevoie de soluții de moment, pentru acea problema acuta, dar si de un plan pe termen lung, pentru a evita repetarea problemelor.
E o colaborare pe termen lung. Alege cu grija hosting WordPress!
Vei primi multe oferte de hosting. Pretul conteaza, dar mai importanta este seriozitatea firmei si modul ei de lucru. Contractul cu firma de hosting e pe termen lung. De aceea, nu ar strica sa primesti si niste facilitati, testari, reduceri, chiar gratuitati de la firma ta de hosting.
La mainter.ro de exemplu, transferul de gazduire de la alt provider de hosting se face gratuit. Clientul beneficiaza de reduceri, daca incheie si alte contracte de servicii: mentenanta web, optimizare site, promovare online.
Alegerea unui hosting nesatisfacator poate afecta performanta SEO a site-ul tau. De ce nu ai trafic? De ce nu ai client si conversii? Poate nu esti tu de vina, ci hostingul. Fa un audit SEO gratuit pe mainter.ro si vezi unde sunt problemele. Și nu uita: daca te grabesti si alegi o firma de hosting WordPress cu care nu rezonezi, sa stii ca poti schimba furnizorul, bineinteles, cu respectarea clauzelor din contract.
Write a Comment